clinics | kindermiddag | management coaching | arrangementen

Clinics voor bedrijven, organisaties en verenigingen.

Kennismaking met de schermsport kan in de vorm van een clinic. Hier leer je op een aantrekkelijke manier de eerste beginselen van het schermen en scherm je zelfs op het einde van de clinic een echte partij, kompleet met elektronische treffer registratie, zoals dat ook op de wereldkampioenschappen wordt gedaan.

Wat wij als organisatie voor ogen hebben is om iedere groep een compleet nieuwe ervaring te bieden waarbij plezier voorop staat, maar waarbij ook het duel niet gemeden wordt. Door onze gediplomeerde medewerkers kun je op een veilige manier (kledingeisen FIE) een sport leren die niet alleen een lichamelijke maar ook een geestelijke uitdaging is.

Kindermiddag

Onze ervaring is dat zowel jongens als meisjes schermen een fascinerende sport vinden. Door gebruik te maken van speciaal voor kinderen ontwikkelde miniwapens kunnen wij van een verjaardagsfeestje iets bijzonders maken. Schermen is, met name voor kinderen, een motorische uitdaging.

Overigens heeft schermen van oudsher al een vormende waarde gehad in de opvoeding, ook de kinderen van het koningshuis hebben allemaal geschermd.

De begeleiding wordt verzorgd door enthousiaste leraren met een pedagogische achtergrond die zich er voor inspannen om de kinderen een plezierige middag te bezorgen.

Management Coaching

Ook op het vlak van 'management training' heeft Verwijlen Coaching iets te bieden. Deze "training", die uitsluitend door de Maître zelf wordt gegeven, zal voor de leiding van uw bedrijf wellicht nieuwe invalshoeken bieden. Verwijlen heeft jaren ervaring in het coachen van topschermers en schermsters en heeft een eigen visie ontwikkeld op het motiveren en begeleiden van mensen die topprestaties moeten leveren. Over schermtactiek en -strategie is al eeuwenlang nagedacht en misschien is schermen op dat gebied wel een van de meest ontwikkelde sporten. Onze visie over strategie en coaching zal u zeker aan het denken zetten en u zult in de praktijk met een z.g. opponent kunnen ervaren wat ermee wordt bedoeld. Zoals Aziaten veel levenswijsheden uit hun traditionele gevechtssporten halen zo kunnen wij Europeanen van onze oudste duelvorm ook nog steeds veel leren; over onszelf en hoe om te gaan met anderen.

Arrangementen

U kunt uw clinic zo uitgebreid maken als u wilt, standaard zal er in de pauze een kopje koffie/thee of een glaasje fris worden aangeboden. In samenwerking met een plaatselijke cateraar kunnen we desgewenst uw clinic uitbreiden met een koud buffet, een barbeque of een sfeervol diner. Het is uiteraard ook mogelijk om bij u op locatie een clinic te verzorgen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

  


in actie tijden een bedrijvenclinic

 

tableau vivant

 

de regels van het spel en toch jezelf laten gaan

 

 

tekst en uitleg om inzicht te bevorderen

 

 

Bas Verwijlen en Sieberen Tigchelaar